ҚЫСТА ПІСКЕН ЖЕМІС-ЖИДЕКТІ ҚАЛАЙ ТАҢДАУ КЕРЕК?
Қыстың күні жеміс-жидек сөрелері жаздағыдан да жайнап кетеді. Себебі бұл кезде өзге елдерден экзотикалық жеміс-жидектер жеткізіледі.
Мандариндер – жаңажылдық мейрамның символы. Ең дәмдісі Испанияның мандариндері. Олар басқаларынан ірілеу, ашық қызғылт болады. Түріктердің мандарині жасыл-сарғыш келеді. Олар қышқылдау, сүйегі көп. Ал Абхазияның мандариндері ұсақтау әрі қабығы да жұқа.
Ананастың сапасы оның қалай жеткізілгендігіне байланысты. Негізінен ананас ұшақпен жеткізіледі. Оның сапасын сондай-ақ жасыл әрі қатты жапырақтарынан білуге болады.
Анарды қабығына қарап таңдаңыз. Оның түсі қанық қызыл, кейде қызғылт болады. Құрманың піскені жұмсақ болады. Қаттысын тоңазытқышқа салып, кейін жібіту керек.
http://reactor.inform.kz/kz