АҒЗАҒА ЗИЯН ТИГІЗБЕС ҮШІН ЖЕМІСТЕРДІ ҚАЛАЙ ТҰТЫНУ КЕРЕК?
Жемістерді дұрыс жемесе олардың пайдасынан зияны көп болады. Жемістердің пайдасы арта түсу үшін оларды қалай тұтыну керек?
Грейпфрут. Оның қабығын алып, бөліктерге бөлу керек. Ортасындағы ағын алып тастап жесеңіз ағзаңызға пайдалы.
Ал құрманы алдын ала мұздатып алған жақсы. Жұмсарып, балбырағанда ол өте тәтті болады.
Апельсиндерді жақсылап жуып, қабығымен қосып жеу керек. Себебі оның қабығындаңы дәрумендердің 50 % далаға кетеді. Сондықтан оны қабығымен қосып тураңыз.
Сондай-ақ бір күнде бірнеше жемісті жемеген жөн. Себебі асқазан оның бәрін қорытып, ал ағза сіңіріп үлгермейді.Күніне бір жеміс түрін ғана жесеңіз жеткілікті.
http://reactor.inform.kz/kz