Қалалық қоғамдық-саяси газет

Ақмешіт апталығы

Газет 1994 жылдан бастап шығады
» » » ҒАЛЫМДАР НЕГЕ ТАҢҒЫ АСҚА ҚУЫРЫЛҒАН ЖҰМЫРТҚА ЖЕУГЕ БОЛМАЙТЫНЫН АЙТТЫ

ҒАЛЫМДАР НЕГЕ ТАҢҒЫ АСҚА ҚУЫРЫЛҒАН ЖҰМЫРТҚА ЖЕУГЕ БОЛМАЙТЫНЫН АЙТТЫ

 Көпшілік қуырылған жұмыртқада адам ағзасына қажетті ақуыз бар деп пайымдайды. Бірақ шетелдік диетологтар таңғы асқа қуырылған жұмыртқаны пайдалануды шектеу керек деп отыр. Бұл туралы segodnya.ua порталы жазды.

Стокгольмдағы Каролин институтының ғалымдары қуырылған еттің де зиян екенін айтады. Оны аз мөлшерде күнделікті қолдану ұйқы безі обырына шалдығуға әкеліп соғады екен.
«Күнделікті 50 грамм қуырылған етті қолдану ұйқы безі обырының даму қаупін 19 пайызға арттырады. Ал осындай тағамның 100 грамы обыр ауруына шалдығу қаупін 40 пайызға арттырады», - дейді дәрігерлер.
Сонымен қатар, Гарвард медицина орталығының зерттеушілері қуырылған беконды тұрақты тұтыну мен адамдардағы инсульт қаупі арасындағы байланысты зерттеді.
Сонымен қатар ғалымдар америкалықтардың тамақ рациондарын зерттеген. Америкалықтар қуырылған ет пен беконды өте көп мөлшерде пайдаланатыны анықталды.
Сарапшылар күнделікті 360 грамм қуырылған ет (бекон) жегенде ерлердің инсультке шалдығуы 28%-ға, ал әйелдерде 19 пайызға артатынын айтты.
Дәрігерлер таңғы асқа бекон, шұжық пен қуырылған жұмыртқа жейтін адамдарға оның орнына суға піскен жұмыртқа немесе тауықтың төс етін пайдануға кеңес береді.
18 қазан 2017 ж. 2 979 0

PDF нұсқалар мұрағаты

№92 (1693)

28 қараша 2020 ж.

№91 (1692)

24 қараша 2020 ж.

№90 (1691)

21 қараша 2020 ж.

Жаңалықтар мұрағаты

«    Қазан 2024    »
ДсСсСрБсЖмСбЖс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Суреттер сөйлейдi

ТҮНГІ ҚЫЗЫЛОРДА
01 қараша 2017 ж. 14 392 0
  • Акимата Кызылординской области
  • Сайт президента
  • Нұрлы жол
  • Рухани Жаңғыру
  • Жаңғыру 30
  • Egov
  • Digital Kazakhstan
  • Нақты қадам