СҮТ ЖҮРЕКТІҢ КЕНЕТТЕН ТОҚТАП ҚАЛУЫНАН САҚТАЙДЫ
АҚШ ғалымдары күнделікті сүт ішу жүректің кенеттен тоқтап қалуынан сақтайтынын анықтады, деп хабарлайды Baq.kz ақпарат агенттігі segodnya.ua-ға сілтеме жасап.
Кальций жетіспеушілігі жүректің кенеттен тоқтап қалуына әкеп соғады екен. Сүттің құрамында калций көп болғандықтан, бұл қауіптің алдын алатын көрінеді.
Ғалымдардың айтуынша, жұрт жүректің кенеттен тоқтап қалуын инфаркт ретінде қабылдайды. Бірақ ем қабылдау арқылы инфарктың зардабынан құтылуға болады, жүрегі кенеттен тоқтап қалғандардың 90 пайызы ажал құшады.
Мұндай жағдай жүрек кенеттен қан айдауды тоқтатқан жағдайда болады. Егер жүрек тоқтап қалғаннан кейін бірнеше минуттың ішінде дефибриллятор арқылы қайта жұмыс істемесе, адам өліп кетеді.
Кальций барлық сүт тағамында бар. Ол ірімшік, сүзбе, йорут, қатықтың құрамында кездеседі. Таза сүт жүректің жұмысына жақсы әсер етеді. Ғалымдар аптасына 3 стақан сүт ішіп тұруға кеңес береді.