Қалалық қоғамдық-саяси газет

Ақмешіт апталығы

Газет 1994 жылдан бастап шығады
» » Кімге қарбыз жеуге болмайды?

Кімге қарбыз жеуге болмайды?


Қандай адамдарға қарбыз жеуге болмайтыны белгілі болды, деп хабарлайды
Stan.kz ақпарат агенттігі "Вечерняя Москва" басылымына сілтеме жасап.
Қарбыз бен қауын адам ағзасына өте пайдалы. Бірақ жемістің бұл түрін 19:00-ден кейін жеу дұрыс емес. Бұл туралы диетолог Вадим Крылов айтып берді.
Оның айтуынша, олардың құрамында жеміс-жидек қанты бар, оның өзі пайдалы, бірақ егер кешке 19-дан кейін қарбыз немесе қауын жесеңіз, онда қант майға құйылады да асқазаныңызда қорытылмай қалады.
"Қарбызды жеу бүйрек функциясының созылмалы ауруы бар адамдар үшін қажет емес. Бүйрек проблемалары бар адамдар үшін жақсы, өйткені ол ағзаның сүзу қабілетін арттырады", - дейді Крылов.
Оның айтуынша, қарбыз бен қауын құрамындағы диеталық талшық организмнен түрлі зиянды заттарды алып тастайды, яғни оны тазартады. Сонымен қатар, қарбыз жақсы пребиотик болып табылады, соның арқасында асқазанда сау микрофлора дамиды.
"Қарбызда натрий, калий, кальций, фосфор, B1, B2 және C дәрумендер, фолий қышқылы, бета-каротин бар. Бұл өте пайдалы өнім. Бірақ біз оның қалай өсірілгенін, түске немесе иіске зиянды нәрсе қосылғанын біле алмаймыз", - деп қорытты диетолог.
Тамызда Роспотребаноз зерттеу жүргізіп, піскен қауынды қалай таңдау керек екенін айтқан. Оның қабығында қара дақтар болмауы керек. Ал қара дақтар болатын болса, бұл жемістің уақытының өтіп кеткенін білдіреді.
30 тамыз 2019 ж. 1 593 0

PDF нұсқалар мұрағаты

№92 (1693)

28 қараша 2020 ж.

№91 (1692)

24 қараша 2020 ж.

№90 (1691)

21 қараша 2020 ж.

Жаңалықтар мұрағаты

«    Мамыр 2024    »
ДсСсСрБсЖмСбЖс
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Суреттер сөйлейдi

ТҮНГІ ҚЫЗЫЛОРДА
01 қараша 2017 ж. 14 059 0
  • Акимата Кызылординской области
  • Сайт президента
  • Нұрлы жол
  • Рухани Жаңғыру
  • Жаңғыру 30
  • Egov
  • Digital Kazakhstan
  • Нақты қадам