ҒАЛЫМДАР ҰЙҚЫСЫЗДЫҚТЫ ЖЕҢУГЕ КӨМЕКТЕСЕТІН ТАҒАМДАРДЫ АТАДЫ

Дәрігердің зерттеу қорытындысына сәйкес, жақсы ұйқыға ең қажетті көк шай мен ақ шай болып шықты. Ғалым екінші орынға түймедақ шайын қойды. Ол ұйқы кезіндегі мазасыздықтан құтылуға көмектеседі.
Диетолог үшінші орынды даршынға берді. Өйткені, адам қанындағы қант құрамының жиі өзгеріп тұру салдарынан әр сағат сайын ұйқысынан оянады. Даршын бұл көрсеткішті реттеп отырады. Ал, қант диабетімен ауыратындар үшін оның көрсеткішін төмендетуге де көмектеседі.
Сондай-ақ, Рик Хэй зілмір, қызылмия, маракуйя, лимон, лайм, баобабтың тұқымын пайдалануға кеңес берді. Олардың құрамында түрлі дәрумен кешені бар. Бұл тағамдар жүйке жүйесінің жұмысын тыныштандырып, жақсы ұйықтауға әсер етеді.