Қалалық қоғамдық-саяси газет

Ақмешіт апталығы

Газет 1994 жылдан бастап шығады
» » ҚАРТАЮДЫ БАЯУЛАТУДЫҢ ҚАРАПАЙЫМ ӘДІСІ БЕЛГІЛІ БОЛДЫ

ҚАРТАЮДЫ БАЯУЛАТУДЫҢ ҚАРАПАЙЫМ ӘДІСІ БЕЛГІЛІ БОЛДЫ


Жасыл жапырақты көкөністер мидың қартаюын баяулатып, есте сақтау қабілетін және когнитивтік қызметтерін сақтауға көмектеседі. АҚШ-тағы Ращ университетінің Медициналық орталығының мамандары осындай тұжырым жасады, деп хабарлайды Phys.org басылымына сілтеп
Stan.kz.
Зерттеу жұмысына 960 егде жастағы адам қатысқан. Олардың орташа жасы 81 жасты құрайды. Қатысушылар сауалнамадан өтіп, күнделікті не жейтінін атап көрсеткен. Сонымен қатар жыл сайын когнитивті қабілеттерді тексеруге арналған тест тапсырды. Ғалымдар қатысушыларды көкөністі тұтынуына қарай 5 топқа бөлген. Мұнан кейін күнделікті көкөністі 1,3 үлес мөлшерін жеген адамдарды көкөністі аз тұтынған қатысушылармен салыстырыпты.
Жыл сайын барлық қатысушының ойлау қабілеті 0,08 стандартты бірлікке төмендеп отырған. Алайда күн сайын көп мөлшерде көкөніс жеген қатысушылардың миының қартаюы баяу жүрген екен. Зерттеушілердің сөзінше, олар көкөністі аз жеген қатысушылармен салыстырғанда 11 жылға жас көрінеді.
24 желтоқсан 2017 ж. 2 018 0

PDF нұсқалар мұрағаты

№92 (1693)

28 қараша 2020 ж.

№91 (1692)

24 қараша 2020 ж.

№90 (1691)

21 қараша 2020 ж.

Жаңалықтар мұрағаты

«    Мамыр 2024    »
ДсСсСрБсЖмСбЖс
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Суреттер сөйлейдi

ТҮНГІ ҚЫЗЫЛОРДА
01 қараша 2017 ж. 14 060 0
  • Акимата Кызылординской области
  • Сайт президента
  • Нұрлы жол
  • Рухани Жаңғыру
  • Жаңғыру 30
  • Egov
  • Digital Kazakhstan
  • Нақты қадам