Қалалық қоғамдық-саяси газет

Ақмешіт апталығы

Газет 1994 жылдан бастап шығады
» » Суға піскен жұмыртқа пайдалы

Суға піскен жұмыртқа пайдалы

    Гарвард университеті жанындағы медициналық орталықтың мамандары күнделікті қуырылған бекон мен инсульт арасындағы байланысты сараптап көрді. Нәтижесінде қуырылған еттің 360 граммын тұтыну ер азаматтарда инсультке шалдығу тәуекелін 28%-ға, әйелдерде 19%-ға арттыратынын дәлелдеген.
Осы ретте, медицина мамандары таңғы асқа қайнатылған жұмыртқа мен тауықтың төс етін жеуге кеңес береді. Себебі, жұмыртқаны тұтыну әйелдердің денсаулығына көп пайдасын тигізеді.
«Егер әйел адам аптасына 6 жұмыртқа жейтін болса, онда оның сүт безі рагына шалдығу тәуекелі 44%-ға төмендейді», – деп жазған мамандар.
21 ақпан 2020 ж. 1 640 0

PDF нұсқалар мұрағаты

№92 (1693)

28 қараша 2020 ж.

№91 (1692)

24 қараша 2020 ж.

№90 (1691)

21 қараша 2020 ж.

Жаңалықтар мұрағаты

«    Қазан 2025    »
ДсСсСрБсЖмСбЖс
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Суреттер сөйлейдi

ТҮНГІ ҚЫЗЫЛОРДА
01 қараша 2017 ж. 15 250 0
  • Акимата Кызылординской области
  • Сайт президента
  • Нұрлы жол
  • Рухани Жаңғыру
  • Жаңғыру 30
  • Egov
  • Digital Kazakhstan
  • Нақты қадам