Суға піскен жұмыртқа пайдалы
Гарвард университеті жанындағы медициналық орталықтың мамандары күнделікті қуырылған бекон мен инсульт арасындағы байланысты сараптап көрді. Нәтижесінде қуырылған еттің 360 граммын тұтыну ер азаматтарда инсультке шалдығу тәуекелін 28%-ға, әйелдерде 19%-ға арттыратынын дәлелдеген.
Осы ретте, медицина мамандары таңғы асқа қайнатылған жұмыртқа мен тауықтың төс етін жеуге кеңес береді. Себебі, жұмыртқаны тұтыну әйелдердің денсаулығына көп пайдасын тигізеді.
«Егер әйел адам аптасына 6 жұмыртқа жейтін болса, онда оның сүт безі рагына шалдығу тәуекелі 44%-ға төмендейді», – деп жазған мамандар.