ТАҒАМ ҚҰРАМЫНДАҒЫ ЕҢ ҚАУІПТІ ҚОСПАЛАР

Егер «Е» әрпінің нені білдіретінін білсеңіз тағам құрамын талдау сізге оңай болмақ. Бұл – тағам құрамындағы қосымша ингредиенттерді анықтайтын сандық код. Егер код бірліктен басталса бұл тағам бояғыш. Егер екіліктен басталса бұл консервант, үш санынан басталса антиқышқылдандырғыш, 4 – тұрақтандырғыш, 5 – эмульгатор, 6 – хош иістендіргіш. Ал төрт мәнді код тәттілендіргіш бар екенін білдіреді.
Зиянсыз «Е» қоспаларының тізімі:
E100 — Куркумин
E101 — Рибофлавин
E106 — Рибофлавин-5
Е160a — Каротины
Е161b — Лютеин
E300 — Аскорбин қышқылы (С дәрумені)
E306-Е309 — Токоферол (Е дәрумені).
Е440 — Пектин
Е641, Е642 — L-лейцин және лизин (амин қышқылдары).
Е916, Е917 — Кальция йодат