ҚАНТ ҚОСЫЛҒАН ЙОГУРТТЫ ЖЕУГЕ БОЛМАЙДЫ
Йогурт сүтке арнайы пайдалы бактериялардың қосқан соң пайда болады және лактозаны (сүт қанты) сүт қышқылына айналдырып, қышқыл әрі қою етеді. Тірі пайдалы бактериялар анаболикалық қасиетті ұзақ уақыт сақтауға көмектесіп, асқазан-ішек жолдарындағы микрофлорларды қалыпқа келтіруді реттейді (мұндай жағдайға көп адам қызу дайындық, диета және тағам қоспалары арқылы жетеді). Йогурт протеин секілді пайдалы заттарды жақсарта түсіп, иммун жүйесінің жұмысын реттейді,-деп жазады ҚазАқпарат.
Сонымен қатар, йогурт кальцийге өте бай. Ал қазіргі ғалымдардың зерттеуінше, кальций гормонды қысу жолдары арқылы маймен күреседі. Сонымен қатар, йогурт сүт протеинінің негізгі көзі болып табылады. Тірі бактериялары бар йогурт сатып алыңыз. Олардың қорабында «Lactobacillus bulgaricus» немесе «Streptococcus thermophilis» деген жазу болуы тиіс. Қант қосылған йогуртты жеуге кеңес берілмейді.
Мөлшерлеу: йогурттың күннің кез келген бөлігінде жеуге болады. Тек жаттығудан соң қабылдауға кеңес берілмейді. Төменгі калориялы бір кесе йогуртта 156 калория, 13 грам протеин, 17 грам көмірсу, 4 г май, 500 милиграм кальций, 1 грамның айналасында амин қышқылы, 1 грамнан аса глютамин болады.
Йогуртты сатып алғанда қорабында тірі және белсенді йогурт бактериялары қауымдастығының мөрі болуы тиіс. Бұл сіздің йогуртыңызда кем дегенде 1 жылға белгіленген 100 миллион бактерия бар екенін білдіреді.
Ақпарат Интернеттен алынды.
Сонымен қатар, йогурт кальцийге өте бай. Ал қазіргі ғалымдардың зерттеуінше, кальций гормонды қысу жолдары арқылы маймен күреседі. Сонымен қатар, йогурт сүт протеинінің негізгі көзі болып табылады. Тірі бактериялары бар йогурт сатып алыңыз. Олардың қорабында «Lactobacillus bulgaricus» немесе «Streptococcus thermophilis» деген жазу болуы тиіс. Қант қосылған йогуртты жеуге кеңес берілмейді.
Мөлшерлеу: йогурттың күннің кез келген бөлігінде жеуге болады. Тек жаттығудан соң қабылдауға кеңес берілмейді. Төменгі калориялы бір кесе йогуртта 156 калория, 13 грам протеин, 17 грам көмірсу, 4 г май, 500 милиграм кальций, 1 грамның айналасында амин қышқылы, 1 грамнан аса глютамин болады.
Йогуртты сатып алғанда қорабында тірі және белсенді йогурт бактериялары қауымдастығының мөрі болуы тиіс. Бұл сіздің йогуртыңызда кем дегенде 1 жылға белгіленген 100 миллион бактерия бар екенін білдіреді.
Ақпарат Интернеттен алынды.