Қалалық қоғамдық-саяси газет

Ақмешіт апталығы

Газет 1994 жылдан бастап шығады
» » ҚАНТ ҚОСЫЛҒАН ЙОГУРТТЫ ЖЕУГЕ БОЛМАЙДЫ

ҚАНТ ҚОСЫЛҒАН ЙОГУРТТЫ ЖЕУГЕ БОЛМАЙДЫ

    Йогурт сүтке арнайы пайдалы бактериялардың қосқан соң пайда болады және лактозаны (сүт қанты) сүт қышқылына айналдырып, қышқыл әрі қою етеді. Тірі пайдалы бактериялар анаболикалық қасиетті ұзақ уақыт сақтауға көмектесіп, асқазан-ішек жолдарындағы микрофлорларды қалыпқа келтіруді реттейді (мұндай жағдайға көп адам қызу дайындық, диета және тағам қоспалары арқылы жетеді). Йогурт протеин секілді пайдалы заттарды жақсарта түсіп, иммун жүйесінің жұмысын реттейді,-деп жазады ҚазАқпарат
Сонымен қатар, йогурт кальцийге өте бай. Ал қазіргі ғалымдардың зерттеуінше, кальций гормонды қысу жолдары арқылы маймен күреседі. Сонымен қатар, йогурт сүт протеинінің негізгі көзі болып табылады. Тірі бактериялары бар йогурт сатып алыңыз. Олардың қорабында «Lactobacillus bulgaricus» немесе «Streptococcus thermophilis» деген жазу болуы тиіс. Қант қосылған йогуртты жеуге кеңес берілмейді.
Мөлшерлеу: йогурттың күннің кез келген бөлігінде жеуге болады. Тек жаттығудан соң қабылдауға кеңес берілмейді. Төменгі калориялы бір кесе йогуртта 156 калория, 13 грам протеин, 17 грам көмірсу, 4 г май, 500 милиграм кальций, 1 грамның айналасында амин қышқылы, 1 грамнан аса глютамин болады. 
Йогуртты сатып алғанда қорабында тірі және белсенді йогурт бактериялары қауымдастығының мөрі болуы тиіс. Бұл сіздің йогуртыңызда кем дегенде 1 жылға белгіленген 100 миллион бактерия бар екенін білдіреді.
Ақпарат Интернеттен алынды. 
24 сәуір 2018 ж. 1 588 0

PDF нұсқалар мұрағаты

№92 (1693)

28 қараша 2020 ж.

№91 (1692)

24 қараша 2020 ж.

№90 (1691)

21 қараша 2020 ж.

Жаңалықтар мұрағаты

«    Желтоқсан 2024    »
ДсСсСрБсЖмСбЖс
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Суреттер сөйлейдi

ТҮНГІ ҚЫЗЫЛОРДА
01 қараша 2017 ж. 14 420 0
  • Акимата Кызылординской области
  • Сайт президента
  • Нұрлы жол
  • Рухани Жаңғыру
  • Жаңғыру 30
  • Egov
  • Digital Kazakhstan
  • Нақты қадам