ҚАЙ ВИТАМИН ҚАНДАЙ ТАҒАМДА КӨП?
D—сүт, жұмыртқа, бүйрек, майлы балықтар.
Е—жүгері, күнбағыс майлары; горох.
К— шпинат, брюссель, түрлі түсті орамжапырақ, бидай.
В1—овес, фундук.
В2—бидай үгітіндісі, соя бобы, брокколь орамжапырағы, бүйрек, жұмыртқа сарысы, сыр.
РР—жаңғақтар, дрожжи, ет,тауық еті, балық, сүт, сыр.
В5—дрожжи, саңырауқұлақ, күріш, бүйрек, ет өнімдері.
В6— ет, балық, сүт, жұмыртқа.
В9—жаңғақтар, бобы, банан, апельсин, жұмыртқа, ет.
В12—дрожжи, икра, жұмыртқа, сыр, сүт, ірімшік, ет, балық.
Н—жұмыртқа сарысы, бүйрек.
Бета-Каротин — сәбіз, петрушка, шпинат, қауын, қызанақ, спаржа, орамжапырақ, брокколь, өріктер.
http://reactor.inform.kz